27 september 2017

Aftrap nieuwe seizoen door JO9-1 kan niet beter

13-09-2017
Vandaag onze eerste competitiewedstrijd na drie goede wedstrijden gespeeld te hebben in de beker. De eerste wedstrijd wonnen we met 10-3, de tweede met 6-1. en als afsluiter van de bekerpoule wonnen we de laatste wedstrijd met 9-5. Dit betekent dus dat we door zijn in de beker.

Met erg veel inzet/motivatie van de jongens en het meisje van JO9-1 begonnen we aan onze eerste competitiewedstrijd. Na een duidelijk gesprek vooraf in de kleedkamer begonnen ze dan ook sterk aan de warming-up. Je zag ook stuk voor stuk dat ze er veel zin in hadden. Vanaf het eerste fluitsignaal knalden ze er dan ook meteen op. Al snel in de wedstrijd viel de 1-0 met een mooi afstandsschot van Sander. Na de aftrap vervolgens veroverde SVHA erg snel de bal en met mooi tikwerk belandde de bal bij Niek. Niek schiet hem vervolgens netjes achter de doelman. Ook de 3-0 viel erg snel. Met een mooie steekbal van Sen hoefde Niek alleen nog maar zijn voet er tegenaan te zetten. Nadat het achterbal is en Niklas (onze keeper) heel snel de bal naar Sen gooide kon Sen hem mooi opendraaien naar Sander. En ja hoor: 4-0.
Marijn die achterin ijzersterk aan het voetballen is en de balletjes goed verlegt, waardoor de tegenstander weinig te vertellen heeft, speelt hem strak in de voeten van Sen en nu kon Sen het een keer van afstand proberen; netjes in de hoek: 5-0. Angelo die erg hard aan het werken is op de rechterkant ziet Suus helemaal aan de linkerkant vrijstaan. Suus tikt hem vervolgens netjes met buitenkantje voet binnen. Na de 6-0 doet SVHA een stapje terug en komt de tegenstander er toch nog vaak met een mooie aanval uit. Na een paar goede reddingen van Niklas lukt het niet om alles tegen te houden. Helaas 6-1. Sander liet dit toch niet toe en maakte er snel de 7-1 van.

In de rust nog even de puntjes op de i zodat we niet terug gaan zakken, maar doordrukken nu.

Dat blijkt ook, want na de rust wordt meteen door Suus de 8-1 gemaakt. Suus heeft er dan ook erg veel zin in. Naast mij (Lisa) wordt er vanuit de tegenstander gezegd dat het meisje niet de houden is. Nee dat is ze ook niet.. want Suus heeft de bal weer en maakt een fantastische actie.. en ja hoor: 9-1. Hier heeft de tegenstander ook wat op te zeggen, want na wat geklungel voor het goal van SVHA scoren zij de 9-2. SVHA weet hier even niet mee om te gaan en gelukkig is dan ook na 10 minuten spelen even een time-out. Even weer iedereen op zijn plek zetten. En na een goede opmerking van Marijn: “niet alle ballen hoeven vooruit, maar kan ook achteruit” kunnen ze er weer tegenaan. Je ziet dan ook goed de bal rond gaan en door een goede steekbal van Marijn op Sander wordt het 10-2. Niek, die even in de spits staat, jaagt goed door op hun achterhoede en verovert de bal dan ook goed: 11-2. Nadat Angelo de bal goed verovert achterin maakt hij een goede actie naar voren. Helaas wordt hij net opzij geduwd en komt hij net niet toe aan een schot. Suus die hier goed aan het opletten is schiet hem goed binnen: 12-2. De tegenstander schiet hem in de laatste minuut ook nog netjes binnen: 12-3.

Eindstand: 12-3. Wij als leider/trainer gingen met een goed gevoel het veld af. Wat een sportieve en leuke wedstrijd was het. We hebben mooie acties/tikwerk van de kinderen gezien. Helaas moesten we deze wedstrijd Xander missen, maar volgende wedstrijd is hij er gelukkig weer bij. Volgende week spelen we uit om 8.30 uur tegen Lienden JO9-1.